media
media
media
media
media
media
media

Венеціанські маски мають довгу і легендарну історію, оскільки їхнє походження сягає глибини століть. Деякі з перших письменних згадок про їх створення та використання сягають ХІІ століття – часів святкування чисельних військових побед Венеціанської Республіки. Сьогодні венеціанська маска – візитівка Італії, водночас – це культурне надбання всього людства.

Валентина Тарнавські, дружина Надзвичайного та Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні, запросила до резиденції членкинь Київського клубу дружин послів (ASCK), щоб ознайомити представниць різних країн світу з історією та сьогоденням цього унікального та відомого на весь світ сегменту італійської культури.

Початок зустрічі був дуже зворушливий. Гостей чекав нижній виступ балерині японського походження, яка здобуває освіту в Україні, Ліліко Мацумото під керівництвом хореографа Ксенії Горюк.

Представити традицію та значення створення венеціанських масок, розповісти про призначення та прихований зміст шкіряного творіння пані Тарнавські запросила Марину Лапу, дизайнерку українського походження. Марина Лапа – випускниця Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, член спілки театральних діячів України. Творча біографія майстрині багата на події та проекти. Місткиня понад 20 років створює маски та прикраси, співпрацює з дизайнерами, проводити покази та дитячі майстер-класи.

«У кожної венеціанської маски є своя історія та призначення. Наприклад, маску «Лікар Чуми» (Medico della Peste) під час епідемії одягали лікарі. У її довгий ніс, схожий на дзьоба, клали різні ароматичні олії та зілля, вважаючи, що вони захищають від зараження чумою. Маску Баута (Bauta) вважали ідеальною для високопосадовців, які любили анонімно ходити «у люди». А «Bauta Casanova» носили, як свідчить назва, ловеласі», – зазначає дизайнерка масок пані Марина. Більше про історію масок у новому випуску «Дипломатії без кордонів».




Майстерклас у резиденції Посла Італії в Україні

Коментарі: 0

Немає коментарів

Залиште коментар!

*